Nauka angielskiego metodą Callana

Wykonawca: DEBATE Certyfikowany Ośrodek Egzaminów Marlins

Profesjonalna nauka języka angielskiego metodą Callana jest naszą specjalnością od wielu już lat, zachęcamy do udziału w kursie zarówno dzieci, jak i osoby dorosłe. Szkoła językowa DEBATE to wysoka jakość świadczonych usług, zajęcia prowadzone w małych grupach oraz efektywność zajęć.

Programy szkoleniowe i rozwojowe

Wykonawca: Progress Management Partners Sp. z o.o.

Dla menedżera:

  • Doskonalenie umiejętności kierowniczych

  • Etyka biznesu

  • Komunikacja w biznesie

  • Organizacja pracy w zespole

  • Savoir vivre

  • Zarządzanie: czasem, zmianą, jakością, projektami, wiekiem, stresem

Dla handlowca:

  • Akademia PH

  • Obsług Klienta

  • Sztuka perswazji

  • Techniki negocjacji

  • Techniki sprzedaży

  • Telemerketing

  • Windykacja należności

Ponadto oferujemy usługi coachingu indywidualnego i grupowego

Szkolenia dla zakładów żywienia zbiorowego

Wykonawca: NEOSTANDARD Magdalena Brenk

11.04.2013 w Poznaniu - Jak wdrożyć i utrzymać system HACCP w żywieniu zbiorowym?
25.04.2013 w Toruniu - Planowanie jadłospisów - normy żywienia w zakładach żywienia zbiorowego dzieci
5.06.2013 w Poznaniu - Kreatywne żywienie, czyli skuteczne wprowadzanie zmian w żywieniu zbiorowym
25.06.2013 w Poznaniu, 11.10. w Toruniu - HACCP/GMP/GHP - praktyczne zastosowanie przepisów prawnych w żywieniu zbiorowym
21.10.2013 w Poznaniu - Kucharka i intendentka - współczesne metody współpracy na rzecz racjonalnego żywienia dzieci
Zapisy i dodatkowe informacje: tel. 609 721 821 lub szkolenia@neostandard.pl

Cena: 292 zł

11.4. Szkolenie - JAK WDROŻYĆ HACCP W ŻYWIENIU ZBIOROWYM

Wykonawca: NEOSTANDARD Magdalena Brenk

Praktyczne szkolenie skupione na zdobywaniu nowych umiejętności przez uczestników. Proste rozwiązania, ciekawe ćwiczenia osadzone w realnych problemach uczestników, doświadczony trener.
Szkolenie umożliwia wdrożenie lub poprawienie systemu HACCP w żywieniu zbiorowym we własnym zakresie. W cenie: materiały szkoleniowe (w tym formularze egzekwowane przez sanepid) imienny certyfikat ukończenia szkolenia, bufet kawowy.

Cena: 292 zł

Szkolenie: Obróbka termiczna konserw i wędlin w słoikach

Wykonawca: Polwita Sp. z o.o. -Szkolenia dla branży mięsnej i paszowej

Program szkolenia:

1. Definiowanie i podział produktów apertyzowanych /konserw/.
2. Istota produkcji konserw:

  • charakterystyka produktów apertyzowanych i konserw,
  • rodzaje opakowań i ich dobór,
  • dobór surowca i dodatków,
  • obróbka termiczna,
  • chłodzenie i magazynowanie.
3. Czynniki wpływające na skuteczność obróbki termicznej:
  • ilość, rodzaj i stan fizjologiczny drobnoustrojów
  • stan fizykochemiczny surowca i dodatków,
  • wyróżniki masy wsadowej,
  • kształt, rodzaj i masa jednostkowa opakowania,
  • dodatkowe zabiegi technologiczne,
  • przewodność cieplna opakowania,
  • parametry obróbki/temperatura, czas, ciśnienie/,
  • rodzaj i technika prowadzenia obróbki.
4. Kinetyka procesu obróbki termicznej.
5. Kryteria oceny skuteczności obróbki termicznej konserw:
  • wartość P,
  • wartość F,
  • termostatowanie.
6. Wady występujące w procesie produkcji konserw i sposoby ich eliminacji.

Szkolenie w zakresie eksploatacji i obsługi urządzeń elektrycznych

Wykonawca: Bałtycka Akademia Umiejętności

Serdecznie zapraszamy na szkolenie w zakresie eksploatacji i obsługi urządzeń elektrycznych o napięciu do 1 kV. Jest to trzydniowe szkolenie kończące się egzaminem przed uprawnioną Komisją.
Szkolenie obejmuje min. takie tematy jak: ogólne zasady eksploatacji sieci, instalacji i urządzeń elektrycznych,ochrona przeciwporażeniowa, pierwsza pomoc i postępowanie przy porażonych, organizacja bezpiecznej pracy przy eksploatacji instalacji elektrycznych itp.

Sale konferencyjne

Wykonawca: Antoni i Sahil Hotels Sp. z o.o.

Anton Center - Twoje Centrum Udanych Inicjatyw!

Planują Państwo konferencję, szkolenie lub spotkanie biznesowe, wymagające warunków o podwyższonym standardzie i dogodnej lokalizacji? W Anton Center dostarczamy kompleksowego wsparcia w organizacji, obsłudze i promocji organizowanego przez Państwa przedsięwzięcia.
Proponujemy Państwu dostęp do przestrzennej, dobrze oświetlonej sali konferencyjnej, wyposażonej w niezbędny sprzęt multimedialny (projektor, mikrofony, wi-fi) oraz profesjonalne nagłośnienie. Sala znajduje się w doskonałym punkcie komunikacyjnym w Śródmieściu, na ulicy Smulikowskiego 4. Może pomieścić do 80 osób. Zapewniamy wyposażenie, niezbędne na potrzeby eventu.

Cena: 500 zł

AKUPRESURA STÓP

Wykonawca: Terapie Naturalne HAGALAZ

ZAPRASZAMY NA KURS „AKUPRESURA STÓP/REFLEKSPTERAPIA”
W PROGRAMIE: historia refleksoterapii, sposoby wykrywania zakłóceń w organizmie, zasady masowania receptorów, wskazania i przeciwwskazania, BHP, człowiek jako całość (tematy dodatkowe), zajęcia praktyczne,
prezentacja innych metod naturalnego uzdrawiania.

Szczegóły na www.hagalaz.pl
oraz www.centruminspiracja.pl

Cena: 400 zł

SZKOLENIE: „RADIESTEZJA UŻYTKOWA”

Wykonawca: Terapie Naturalne HAGALAZ

Zainteresowane osoby nabędą praktyczną wiedzę o tym jak sprawić, by wahadełko stało się dla nich użytecznym narzędziem na co dzień, poznają prawa rządzące radiestezją i ich zastosowanie w wielu sytuacjach życiowych. Nauczą się wszystkiego, co potrzebne jest, by uwrażliwić się na odbiór subtelnych sygnałów z podświadomości i rozpocząć niezwykłą przygodę w świecie komunikacji człowieka z naturą.
Szczegóły na www.hagalaz.pl
oraz www.centruminspiracja.pl

Cena: 350 zł

KURS: „TERAPIE BAŃKAMI”

Wykonawca: Terapie Naturalne HAGALAZ

W PROGRAMIE: stawianie baniek lekarskich, masaż leczniczy i przeciwbólowy bańką chińską, masaż antycellulitowy, dodatkowe sposoby wykorzystania baniek, prezentacja innych metod naturalnego uzdrawiania.
Uczestnicy nauczą się m.in. posługiwania bańkami ogniowymi (szklane, bambusowe) oraz bezogniowymi (plastikowe, silikonowe, gumowe).
Szczegóły na www.hagalaz.pl
oraz www.centruminspiracja.pl

Cena: 400 zł

Szkoła mądrego rodzica

Wykonawca: Centrum Terapii Neurologopedycznej

Mądry rodzic
- wytycza granice,
- wspiera pasje,
- pielęgnuje dobre relacje,
- podaje pomocną dłoń gdy dziecko tego potrzebuje.
Bądź profesjonalnym przewodnikiem prowadzącym swe dziecko do sukcesu życiowego.
Pozwól mu eksperymentować, uczyć się przez doświadczanie, nagradzaj i nie bój się wyciągać konsekwencji...
Jeśli czujesz się niepewnie w swej roli... zapraszamy. Zgłoś swój udział w szkoleniu lub skorzysta z indywidualnej porady.

Nowoczesne Techniki oraz Metody Uczenia się i Zapamiętywania

Wykonawca: Centrum Terapii Neurologopedycznej

Dobór technik i metod efektywnego uczenia się do indywidualnych wzorców i potrzeb.

- „ Jak uczyć się szybciej, przyjemniej i wydajniej”- konsultacje, porady i zajęcia instruktażowe dla dzieci, młodzieży i dorosłych

- Trening szybkiego czytania

- Tworzenie map pojęciowych (notatek nielinearnych)

- Trening twórczego myślenia i wyobraźni.

Zapraszamy, tel. kontaktowy 602-512-900

Terapia Dysleksji

Wykonawca: Centrum Terapii Neurologopedycznej

Proponujemy Specjalistyczną terapię osób dyslektycznych oraz dzieci z ryzyka dysleksji.
Oferujemy:
- Wsparcie i terapię uczniów z trudnościami w czytaniu i pisaniu
- Trening ortograficzny
- Usprawnianie: funkcji wzrokowo-słuchowo- ruchowych zaangażowanych w przebieg procesu uczenia się, czytania ze zrozumieniem, zapamiętywania i koncentracji uwagi, grafomotoryki, motoryki małej (sprawności ruchowej rąk)
- Konsultacje i porady instruktażowe dla rodziców dzieci z trudnościami szkolnymi

Zapraszamy, tel. kontaktowy 602-512-900

Kurs na prawo jazdy.

Wykonawca: Auto Szkoła Misiek

Kurs na prawo jazdy, wykłady i zajęcia praktyczne, jazdy po trasach egzaminów. Jazdy doszkalające. Zajęcia w Warszawie i/lub Markach. Kompleksowe przygotowanie do egzaminów teoretycznych i praktycznych.

Cena: 1250 zł

Metody produkcji wędlin surowych dojrzewających

Wykonawca: Polwita Sp. z o.o. -Szkolenia dla branży mięsnej i paszowej

Szkolenie kierowane do technologów i kierowników produkcji odpowiedzialnych za rozwój produktów oraz doskonalenie produkcji wędlin surowych dojrzewających

Program szkolenia:

1. Definicje i rodowód historyczny wędlin surowych.
2. Charakterystyka i specyficzne cechy wędlin surowych .
3. Apekty żywieniowe wędlin surowych dojrzewających.
4. Czynniki wpływające na jakość wędlin surowych :

  • czynniki zewnętrzne,
  • czynniki wewnętrzne.
5. Sterowanie procesem produkcyjnym:
  • dobór surowca,rozdrabnianie,peklowanie,
  • nadziewanie,
  • fermentowanie i dojrzewanie.
6. Parametry procesu fermentacji i dojrzewania wędlin surowych:
  • z dodatkiem kultur starterowych,
  • zakwaszanych chemicznie.
7. Odchylenia jakościowe wędlin surowych i sposoby zapobiegania.

Cena: 600 zł